Baraj italian etanşat şi tratat cu Radcon Formula #7

Localizare: Râul Olia, Sardinia, Italia
Client: Guvernul Sardiniei
Consultant: Ing. Tomasi (Sardinia)
Data aplicării: August 1999
Suprafaţa tratată: 12.500 mp

Barajul Olia este primul din lume care a fost etanşat cu Radcon Formula #7. Olia este un mic râu din zona centrală a Sardiniei, Italia. Verile din Sardinia sunt tipic mediteraniene şi foarte uscate. Deoarece în regiune există foarte puţine resurse de apă naturală, guvernul are în funcţiune un program de construcţii de baraje. Întreaga suprafaţă internă de 12.500 mp a fost tratată cu Radcon #7 pentru a stopa potenţialele pierderi de apă prin spărturi şi porozităţi.

Barajul din OLAI – Sicilia

Având în vedere succesul din regiunea Sardinia, Radcon Formula #7 a continuat să fie preferat chiar şi pentru protecţia împotriva pierderilor la barajele şi rezervoarele de apă potabilă.

În situaţia de faţă s-au tratat cu Radcon Formula #7 două suprafeţe a câte 10.000 mp. Crăpăturile severe aveau deschideri mari care au fost întâi acoperite cu beton, Radcon Formula #7 a fost pulverizat şi umplute imediat cu mortar proaspăt.

Exista incertitudinea dată fiind crăpătura şi natura acesteia că la umplerea rezervorului crăpătura să se deschidă mai mult sub presiune depăşind puterea produsului de a asigura etanşarea şi stoparea pierderilor.

Pentru siguranţă, a fost înlocuit mortarul elastomeric cu o ranforsare din fibră de sticlă care să mărească gradul de etanşare. Această operaţiune s-a făcut în etapa a doua ca o măsură suplimentară de precauţie.

Curăţarea suprafeţei fisurate Pulverizarea suprafeţei fisurate
cu Radcon Formula #7