Dană portuară din Sydney, Australia tratată cu Radcon Formula #7

Client: Department of Defence Structural
Aplicator: Kratrim Pty Ltd
Suprafaţa tratată: 9.900 mp


Dana fotografiată aparţine Marinei Regale Australiene şi a fost construită acum peste 20 de ani. Pătrunderile de sare cauzate de mediul marin salin au cauzat ruperea sau sfărâmarea dalelor de beton ceea ce a necesitat o reparare înainte de aplicarea etanşantului Radcon Formula #7. În acest fel Radcon Formula #7 a împiedicat pătrunderea sărurilor precum şi a apei marine la suprafeţele reparate creînd o barieră impermeabilă în structura betonului şi a crăpăturilor existente.

Zona de penetrare a produsului este de 15 până la 20 mm făcând suprafaţa cheiului dură ca şi granitul, în acest fel executându-se protecţia cu Radcon Formula #7, nemainecesitând alte tratamente, suprafaţa tratată putând fi introdusă imediat în trafic. În plus, având un pH de 11,7 Radcon Formula #7 ajută la refacerea alcalinităţii pierdute a betonului acolo unde sunt prezente fisuri care evoluează pe termen lung, asigurând protecţia armăturii de oţel faţă de sărurilor marine, generate de mediul salin existent.

Zid marin de protecţie în Victoria, Australia tratat cu Radcon Formula #7

Acest zid de protecţie realizat din panouri prefabricate a fost tratat complet cu Radcon Formula #7. Zidul protejează navele ancorate ale Clubului de Yacht Sandringham din Victoria, Australia.

Datorită mediului marin agresiv s-a considerat că este necesar a se face o protecţie a ranforsării împotriva atacului ionilor de clor. Radcon Formula #7 a fost preferat şi datorită faptului că asigură o creştere a durităţii suprafeţei, panourile prefabricate fiind necesar a se scufunda în mediul marin deci să reziste presiunii hidrostatice.

Radcon Formula #7 a fost introdus în proiect de proiectanţii de la Alex McKnight & Partners şi a fost aplicat de KV Johnson Construction.

Revitalizare cheiuri portuare vechi de 60 de ani

Client: Monument & Landschappen Vlaamse Gemeenschap Stad Beringen – Prov. Limburg, Belgia

Leon Lambermon, consultant tehnic la Orbi Chemicals, afirmă că podul vechi de cărbuni vechi de 60 de ani nu a încetat să lucreze încă de la deschiderea sa în 1930. Proprietarii, Mijnen N.V. împreună cu Monumenten & Landschappen şi proiectantul Creo Engineering N.V. au hotărât că peretele cheiului necesită stabilizare şi reconstrucţie din cauza deteriorărilor elementelor structurale.

Decizia a fost luată pentru a proteja prin tratarea cu Radcon Formula #7 atât a betonului nou reparat cât şi a celui existent care este în condiţie bună.

Radcon a consolidat, a re-alcalinizat, a impermeabilizat betonul vechi şi, în plus, a protejat noile materiale.