Impermeabilizarea canalelor din Veneţia

După aproape trei ani de teste comparative efectuate de Universitatea din Bologna, împreună cu efectuarea de teste privind vechimea tratamentelor, la Canalele din Veneţia s-a preferat folosirea produsului Radcon Formula #7, fiind considerat ca cel mai bun produs din lume pentru hidroizolaţii de monumente.

Aproximativ 40.000 mp. de canal au fost supuse reparaţiilor în acel moment, reparaţia în sine implicând următoarele: închiderea secţiunilor de canal, uscarea efectivă a canalului, efectuarea de reparaţii cu mortar şi apoi aplicarea de Radcon Formula #7, pentru a obţine o impermeabilizare totală.

Nu numai că mortarul şi piatra au devenit o masă impermeabilă dar, în plus, penetrând piatra şi formând hidraţi de silicat de calciu, piatra de origine istriană a devenit şi mai dură decât atunci când a fost pusă în operă ca şi material de construcţie.

Monumentul HO CHI MINH din Vietnam

Beneficiar: Guvernul vietnamez
Contractant: Investment Development Tourist Science Technique Company din cadrul Vietnam National Centre for Natural Sciences and Technologies
Suprafaţă tratată: 16000 metri pătraţi

Iată câteva imagini de la lucrările de impermeabilizare a acestui monument de importanţă naţională pentru Vietnam.

Soluţia aleasă a fost aplicarea unui strat de Radcon Formula #7 utilizând vermorele portative de 20 de litri în special în zonele greu accesibile, după efectuarea de reparaţii la micile exfolieri şi spărturi.

Acelaşi mod de utilizare a fost aplicat în octombrie 1996 la mormântul lui Ho Chi Minh localizat în Hanoi, unde s-a aplicat în principal la rosturile zidăriei de piatră pentru a preveni atacul sărurilor şi exfolierile.

După tratament, monumentul a fost inspectat de către dl. Damian Court de la Radcrete, Dl. Cao Thanh Thai de la Investment Development Tourist Science Technique Company şi un reprezentant de la Ministerul Apărării.

Studiile ulterioare au arătat stoparea tuturor efectelor produse de fenomenele de îngheţ / dezgheţ, atacul factorilor de mediu (aer salin, ploi acide etc.) care au dus la deteriorarea acestor monumente. Pentru aceasta s-au primit mulţumirile guvernului vietnamez.

 

Monument istoric din Indonezia

În acest caz, monumentului Yogya Kembali din Indonezia, o structură arhitecturală de excepţie, i s-a aplicat un tratament complex cu Radcon Formula #7 pe aproximativ 5000 mp, înlocuind un strat de izolaţie defectă alcătuit din membrane.

PT Argacipta Cemerlang, reprezentantul exclusiv al Radcrete pe teritoriul Indoneziei, a efectuat înlocuirea membranei existente cu soluţia de Radcon Formula #7.

Reprezentanţii Departamentului Monumentelor Istorice din Indonezia, prin specialiştii săi, au recomandat Radcon Formula #7 ca fiind cea mai buna soluţie împotriva numeroaselor probleme privind infiltrarea apei şi influenţele de mediu.

Monumentul se află situat în Yogyakarta, Central Java. După aplicarea Radcon Formula #7, acesta a fost replacat în forma iniţială aşa cum se vede şi în fotografia alăturată.

După 3 ani de la aplicare s-a efectuat o expertiză tehnică a monumentului şi s-a constatat ca infiltraţiile tot nu există, ele dispărând, de fapt, încă din primele momente post-aplicare. Radcon #7 se constituie ca un sigiliu împotriva infiltraţiilor precum şi a oricăror alţi factori de mediu pe toată durată de viaţă a monumentului.

Templul Yosenji din Japonia

Acest templu interesant aflat în Tokyo a fost proiectat să aibă un finisaj de beton natural netratat. Dar, datorită factorilor de mediu cauzaţi de poluarea existentă în marea metropolă, suprafaţa a fost expusă acestora şi primele semne ale deteriorării betoanelor nu au întârziat să apară. În aceste condiţii, s-a optat pentru soluţia de impermeabilizare a betonului iar ca şi factor de impermabilizare a fost ales Radcon #7 el fiind considerat ideal atât datorită capacităţii sale de a impermeabiliza betonul cât şi pentru a închide crăpăturile de până la 2 mm.

Din punct de vedere estetic, Radcon Formula #7 respectă culoarea iniţială a betonului, el fiind un impermeabilizant şi nu un colorant, lăsând arhitecţilor libertatea de a alege coloritul faţadei.

Aplicatorii au fost folosit Radcon Formula #7 pentru o suprafaţă de 1200 mp alcătuiţi din acoperiş, balcoane precum şi pereţi verticali, terasă s.a.m.d. În figura alăturată prezentăm teresa de formă cilindrică cu inserţii din blocuri de sticlă ce vor permite şi iluminarea naturală a sălii principale a templului.

A se observa joncţiunea dintre beton şi sticlă, care în mod normal nu se poate realiza decât prin înglobarea sticlei în beton. În acest caz Radcon #7 a permis realizarea acestei joncţiuni prin aplicarea lui la limita dintre beton şi sticlă.

Acest templu este situat în imediata apropiere a ambasadei americane din Tokyo, Japonia. Proiectul a fost finalizat în iunie 1996.