Pentru a scapa definitiv de mucegai trebuie parcurşi următorii paşi în zona respectivă:

  1. Decopertarea gletului existent până la tencuială. Cine execută această operaţiune trebuie să poarte o mască de protecţie pentru a nu inhala sporii de mucegai rezultaţi în momentul decopertării.
  2. Aplicarea unei amorse ecologice antimucegai care are şi rolul de barieră hidro, adică stopează eventualele umeziri ale zidului venite din exteriorul acestuia.
  3. Aplicarea unui strat grosier de glet care să nu contină alcali şi anume acele gleturi cimentoide adică pe bază de ciment alb sau gleturi pe bază de praf de marmură.
  4. Aplicarea unui strat de glet termoizolant capacitiv în grosime de 0,6 până la 1 mm, care este si strat de finisaj. Prin acest strat se rezolvă condensarea pereţilor deoarece acest strat joacă rolul de barieră termică activă si aduce peretii la temperatura ambientală din locuintă (la atingere pereţii vor fi mereu calzi).
  5. Aplicarea stratului de lavabilă. Recomandăm o lavabilă silicatică.

V-am prezentat pe scurt etapele care trebuie urmate pentru a scăpa definitiv de mucegai. Aplicăm cu mult succes acest sistem de circa trei ani.

Pentru mai multe detalii accesaţi şi documentaţia produsului RADMYX plus site-ul nostru de Termoizolaţii Perfecte şi o sa vedeţi şi produsele pretabile pentru problema dumneavoastra.