Etanşeitatea la apă, la pierderi de căldură şi la pătrunderea zgomotului reprezintă necesităţile care condiţionează durabilitatea, confortul şi economia de energie în clădiri. Lucrările de hidroizolaţii, deşi aparent au volum mic, reprezintă totuşi investiţii costisitoare; sunt lucrări pretenţioase în execuţie, de mare răspundere. Astfel, defecţiunile lor pot avea drept consecinţă degradarea şi compromiterea construcţiilor.

La multe clădiri, acoperişul este alcătuit dintr-o terasă formată dintr-un planşeu din beton armat. Construcţiile subterane de orice fel – staţii de metrou, spaţii pentru centrale hidroelectrice, galerii, tuneluri etc. – precum şi părţile subterane ale clădirilor – fundaţii, subsoluri – sunt supuse atât acţiunii apelor freatice cât şi a celor pluviale.

Există construcţii subterane sau doar parţial îngropate – rezervoare de lichide, staţii de pompare, bazine etc. – la care elementele construcţiei trebuie, de asemenea, protejate împotriva exfiltraţiilor şi pierderilor de lichid din interior.

Rolul hidroizolaţiilor este de a proteja construcţia împotriva acţiunii apelor de orice fel (lichid, vapori), ca şi împotriva infiltrării acestora (din exterior spre interior sau din interior spre exterior), apa fiind un important agent agresiv, cu efecte negative majore asupra părţilor sau elementelor de construcţie care vin în contact cu ea:

 • coroziunea armăturilor şi a pieselor metalice înglobate în beton, ducând la reducerea până la pierderea caracteristicilor mecanice ale elementului atacat;
 • degradări datorită ciclurilor de îngheţ-dezgheţ;
 • modificări ale caracteristicilor fizico-mecanice ale materialelor;
 • reducerea capacităţii de izolare termică;
 • igrasie;
 • mucegai;
 • putrezire.

Părţile de construcţii care vin în contact cu apa se protejează folosind:

 • componente de etanşare;
 • materiale cu înalt grad de impermeabilitate – izolaţii hidrofuge.

Orice lucrare de hidroizolaţii trebuie să facă obiectul unei părţi de proiect care să cuprindă atât piese scrise cât şi desenate, pentru stabilirea soluţiilor de hidroizolare trebuind să se ţină seama, după caz, şi de analize hidrologice, geotehnice sau chimice:

 • studiul hidrologic determină formele în care apa apare la diverse adâncimi şi mişcarea ei în sectorul delimitat;
 • studiul geotehnic indică stratificaţia terenului, din care se determină gradul de permeabilitate al pământului, de aceasta depinzând dimensionarea hidroizolaţiei;
 • analiza chimică a apei subterane indică agresivitatea acesteia, în funcţie de care se stabilesc eventuale măsuri speciale de protecţie.

Obţinerea unei hidroizolaţii de bună calitate depinde de:

 • buna organizare a locului de muncă;
 • exigenţa cu care se recepţionează suprafaţa suport;
 • calitatea materialelor ce se pun în operă.

Sistemul tradiţional de etanşare a betonului folosind membrane bituminoase reprezintă o tehnologie învechită şi nu mai face faţă noilor cerinţe în domeniu. Deşi au fost înregistrate progrese semnificative în domeniul materialelor de construcţii, sistemul de membrană generează probleme, cum ar fi: suprapunerea defectuoasă, protecţia insuficientă, riscurile de aplicare, perioada relativ scurtă de viaţă datorită factorilor mecanici, degradarea, dezlipirea, precum şi viteza de aplicare. Toate acestea fac dificilă o aplicare în vederea protecţiei cu un grad de siguranţă de 100%. Când apar defecţiuni sau mici eşecuri, problemele generate de aceasta devin aproape imposibil de localizat şi reparaţiile se fac cu mare consum de manopera şi energie deci, implicit, costuri ridicate.

Betonul din zilele noastre este, în general, mai puţin etanş şi reacţionează cu factorii de mediu uneori chiar violent. Sistemul de etanşare Radcrete foloseşte amestecuri, agenţi de impregnare, paste care asigură o pătrundere eficientă în micile capilarităţi inerente ale betonului precum şi în locurile de îmbinare a elementelor de beton, izolând în mod etanş aceasta de factorii externi de mediu (apă, poluare, ploi acide etc.), asigurând etanşarea masei de beton pentru întreaga viaţă a betonului turnat.

Dacă aveţi terase, acoperişuri, balcoane, faţade, pardoseli, parcări, şosele, poduri, monumente istorice şi de artă, rezervoare de apă potabilă, zidărie de cărămidă, fundaţii atunci aveţi neapărat nevoie de Radcon Formula#7 = cel mai performant produs de hidroizolaţii din lume: aveţi Hidroizolaţii pe Viaţă! la un preţ mai mic sau comparabil cu cel al membranelor.

  Garanţia de aplicare pentru Radcon Formula #7 la construcţii noi este de 15-25 de ani dar aveţi impermeabilizare pe toată durata de viaţă a suprafeţei tratate.

 

Dacă aveţi piscine, fundaţii, demisoluri, pivniţe atunci aveţi neapărată nevoie de Radmyx = cel mai performant produs de hidroizolaţii pentru suprafeţele umede: aveţi Hidroizolaţii pe Viaţă! la un preţ mai mic sau comparabil cu cel al membranelor.

  Garanţia de aplicare pentru Radmyx la construcţii noi este de 10 ani dar aveţi impermeabilizare pe toată durata de viaţă a suprafeţei tratate.

 

Dacă aveţi piscine, terase, acoperişuri, băi, bucătării, pardoseli de orice tip atunci aveţi neapărată nevoie de Impermix PU, Toptrans, Humidity Primer etc = cele mai performante produs de hidroizolaţii pentru suprafeţele de terase si pardoseli: aveţi Hidroizolaţii şi Pardoseli pe Viaţă! la un preţ mai mic sau comparabil cu cel al membranelor clasice.

  Garanţia de aplicare pentru Impermix PU la construcţii noi este de 10-25 ani dar aveţi hidroizolare pe toată durata de viaţă a suprafeţei tratate.

[sc name=”mesaj_de_contactare” personalizare=”a vă sfătui referitor la acest sistem de hidroizolare, la produsele ce se recomandă şi la aplicarea lor”]

Aveți nevoie de ferestre și uși?

Încercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.