1. Nu necesita o intretinere ulterioara datorita pierderii calitatilor initiale

Dupa aplicare cristalele de Radmyx patrund in masa betonului devenind  parte din structura acestuia astfel durata de viata a cladirii devenind durata de viata a hidroizolatiei

Durata de viata a membranelor termosudabile este, in mod uzual, 5-10 ani.

2. Este folosit cu succes pentru subsolurilor vechi dupa ce membranele initiale au cedat

Rezista la fel de bine atat la presiuni pozitive cat si la ce negative ale apei.

Alte membrane, mai ales cele traditionale, pot fi aplicate doar la exterior, neputand face fata la presiuni negative ale apei.

3. Se pot hidroizola suprafete mari care sa nu includa nici o singura imbinare

Aplicarea se face in strat continu rezultand o hidroizolatie fara imbinari.

La membranele traditionale exista o probabilitate ridicata de aparitie a defectelor datorata numarului ridicat de imbinari.

4. Durata de viata a hidroizolatiei cu Radmyx fac din acesta o investitie pe temen lung extrem de profitabila

Costul material plus manopera in cazul hidroizolatiilor AFTENI raportat la durata de viata a hidroizolatiei este sub cel al membranelor bituminoase.

Membranele bituminoase: costuri ridicate raportate la durata de viata.

5. Costul final al hidroizolatiei AFTENI nu include alte membrane de protectie.

Sistemul AFTENI nu necesita straturi ulterioare pentru alte membrane de protectie.

Vulnerabilitatea membranelor traditionale implica aplicarea unor straturi de protectie, deci implicit alte materiale, alta manopera… crescand astfel costurile finale.

6. S-au folosit pentru hidroizolarea statiilor de epurare ca inlocuitor al altor sisteme de hidroizolatii care au cedat

Sistemul AFTENI creste durata de viata a betoanelor si tencuielilor prin protectia acestora la nitrati, sulfati etc, pretandu-se astfel pentru relizarea statiilor de epurare si alte bazine destinate unor medii chimic agresive

Membranele bituminoase: extrem de vulnerabile in medii neprietenoase.

7. Comportamentul in timp

Datorita faptului ca este un sistem de hidroizolare activ are capacitate de a colmata viitoarele fisuri ce pot aparea in masa betonului.

Membranele traditionale sunt inerte.

8. Avantajele reparatiilor cu Radmyx comparativ cu reaplicarea de membrane bituminoase se reflecta in costul final, in calitatea hidroizolatiei si nu in ultimul rand in durata lucrarii.

Reparatiile din subsolurile unde au cedat membranele bituminoase se face prin simpla aplicare la interior de Radmyx Readymade sub forma de pasta, Radmyx-ul rezistand la fel de bine atat la presiuni pozitive cat si la cele pozitive

In cazul reparatiilor in cadrul subsolurilor afectate de infiltratii realizarea acestora cu membrane bituminoase impune saparea de santuri in jurul structurii afectate, indepartarea stratului de protectie, curatarea suportului, aplicarea noilor membrane, reumplerea santului cu pamant si refacerea finisajului.

9. O hidroizolatie egala cu grosimea peretelui (adica de volum) este net superioara uneia de suprafata.

Datorita fenomenului de osmoza cristalele ajung sa fie parte a betonului pe toate grosimea acestuia, rezultand o grosime a hidroizolatiei egala cu grosimea peretelui.

Membranele bituminoase se pot dezlipi, se pot intepa, deteriora sau pot suferi diverse accidente mecanice. Datorita faptului ca membranele nu adera por cu por la suport e suficient si un singur accident din cele mentionate mai sus ca intreaga hidroizolatie sa fie compromisa.

10. Folosit ca aditiv Radmyxul este, de asemenea, un plastifiant excelent pentru beton, micsorand probabilitatea aparitiei de segregari.

Exista posibilitatea ca hidroizolatia sa se faca inca de la statia de betoane prin aditivarea betoanelor cu Radmyx concentrat excluzandu-se astfel costurile aferente manoperei si timpul necesar aplicarii.

In cazul membranelor bituminoase nu se pot exclude sub nici o forma costurile de manopera si timpul necesar aplicarii, care uneori este influentat de capriciile vremii.

11. Radmyxul e un material putin pretentios care se preteaza pentru aplicari pe o gama variata de betoane, sape si tencuieli.

Poate fi aplicat pe betonul umed sau  proaspat turnat.

In cazul membranelor bituminoase e recomandata o perioada de maturare (14-28 zile) si o suprafata lipsita de umiditate.

12. Cordonul bentonitic, banda metalica pentru rosturi si masticul de etansare sunt doar cateva dintre materialele utile in tratarea cazurilor speciale.

Sistemul complet de hidroizolare AFTENI include solutii pentru etansarea strapungerilor si a rosturilor de turnare.

Este cunoscut ca cea mai mare parte a problemelor generate de membranele bituminoase au loc la imbinari si la strapungerile generate de tevi, cabluri electrice etc.