VANCO BUILDING, Taipei, Taiwan

Această clădire interesantă aflată în Moo-zar, Taipei a fost hidroizolată şi protejată cu Radcon Formula #7 pe o suprafaţă totală de 3000 mp. Aplicarea a fost efectuată de Kingal Trading Corp., distribuitorii pentru Taiwan iar constructori au fost Chiu-Nien Construction Co.

Suprafeţele hidroizolate au fost faţada decorativă, acoperişul şi câteva pardoseli. Din fotografiile alăturate se poate observa cum pentru a se obţine efectul dorit de arhitecţi, pietrele decorative au fost poziţionate şi tencuite una câte una în faţada clădirii.

Principalele avantaje ale folosirii de Radcon Formula #7 pentru faţade

  • împiedică pătrunderea apei de ploaie purtate de rafalele de vânt
  • deoarece Radcon Formula #7 foloseşte calciul disponibil în peretele faţadei pentru a forma gelul impermeabil în interiorul suprafeţei tratate, faţada nu va mai prezenta în viitor urme de eflorescenţă de săruri de calciu, prin urmare nici faţadele nu se vor mai păta
  • datorită pH-ului ridicat (11-12) şi a durificării suprafeţelor de faţade, chiar dacă tot vor permite dezvoltarea dar într-o măsură mult mai mică a vegetaţiei parazite (muşchi, licheni, alge verzi sau negre, mucegai), ele vor putea fi spălate cu uşurinţă fără deteriorarea suprafeţelor aşa cum se întâmplă în alte cazuri.
  • Radcon Formula #7 împiedică pătrunderea apei şi a poluanţilor din atmosferă în faţadă, în plus mărind aderenţa tencuielii
  • fiind transparent, nu se modifică culoarea faţadei
  • membrana de aproape 2 cm ce se formează în interiorul suprafeţei faţadei nu poate fi deteriorată de şocurile mecanice uzuale, nu se poate străpunge, conferă faţadei tăria granitului şi conferă o rezistenţă ridicată la ciclurile de îngheţ/dezgheţ

Faţadele unui monument au fost tratate cu Radcon Formula #7

Acestui monument din Melbourne, construit în 1888, i s-a aplicat recent un tratament complet cu Radcon Formula #7. Richard Falkinger, un arhitect expert în monumente istorice, a decis acest tratament pentru a păstra neschimbate faţadele originale ale monumentului (fost spital de recuperare pentru soldaţii întorşi din războiul boer).

După ce s-au îndepărtat mai multe straturi de vopsea folosind o sablare cu apă caldă şi un alt compus chimic de exfoliere, Reliable Coating Industries a aplicat Radcon Formula #7 pe toate suprafeţele tencuite.

Tencuiala manifesta semne de deteriorare cu crăpături mari ce făceau ca apa să pătrundă până la substrat. Aceasta a dus la probleme de delaminare a faţadei.

Radcon Formula #7 a fost aplicat atât pentru a preveni pătrunderea apei prin crăpături şi masa de tencuială cât şi pentru a creşte aderenţa de substrat în zonele suspecte.

Gateway East, Edgecliff, Sydney

K B Hutherson a finalizat până acum cinci proiecte utilizând Radcon Formula #7 ca soluţie principală de impermeabilizare.

Pe această locaţie din Edgecliff, principalele plăci exterioare au fost tratate cu Radcon şi apoi au fost puse în operă.

Faţadele din beton solid care apar ca balcoane în fotografia de mai sus au fost incorporate în planşeele de beton. Acest lucru nu a mai făcut necesară etanşarea cu membrană care ar fi fost recomandarea standard pentru situaţia respectivă, la îmbinarea a două suprafeţe turnate.

Noi am recomandat şi s-a şi făcut şi tratamentul faţadelor exterioare pentru a preveni scurgerile de calciu prin microcrăpături, ceea ce ar fi putut duce la exfolierea vopselei.